Leírás

A blogon az rt3 dominanciáról (T3 rezisztencia) és a mellékvese fáradtságról olvashat minden lényeges információt. Ha pajzsmirigy alulműködésben szenved és a gyógyszeres kezelés ellenére továbbra is rosszul érzi magát, akkor megtalálta azt a helyet, ahol választ kaphat kérdéseire!

Ha kérdése van, ill konzutációt szeretne kérni az alábbi email címen teheti meg:
rt3.mellekvese@gmail.com

Ha szeretné megosztani tapasztalatait, kérdése van, vagy szeretné mások tapasztalatait olvasni, csatlakozzon a blog zárt facebook csoportjához
https://www.facebook.com/groups/rt3mellekvese/

Jogi nyilatkozat

Az itt közreadott információk nem helyettesítik a szakemberrel történő konzultációt.

Senkit sem buzdítunk az öndiagnosztizációra.

Bármelyik tanács alkalmazása során fellépő komplikációkért a fellelőség a beteget terheli.

Minden esetben előbb kérjük ki szakember (orvos, hormonterapeuta) tanácsát!

Hirdetés

A blog elköltözik

2013.09.12. 11:46 crepe

Kedves Olvasók!


Nemrégiben emailben megkeresett a Házipatika, hogy szeretnék, ha a blogomat az ő platformjukon írnám tovább.

A Házipatikának ezúton is köszönöm a felkérést és persze örömmel el is fogadtam azt.

Ezen az oldalon már nem jelennek meg újabb bejegyzések és a régebbi bejegyzéseket is (kijavítva, átszerkesztve, ha szükséges) szépen lassan átköltöztetem az új helyre.

A blog új címe:

http://rt3mellekvese.blog.hazipatika.com/

Rögtön olvasható is egy firss bejegyzés a T3, mint gyógyszer megfelelő alkalmazásáról.

Továbbá létrehoztam egy facebook csoportot (zárt), ahova itt lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/groups/rt3mellekvese/

Minden jót és mihamarabbi jobbulást kívánok,
Betti

Szólj hozzá!

Miért nem megbízható a vérből készült kortizolérték?

2013.08.30. 16:48 crepe

A blog elköltözik!

A 'Miért nem megbízható a vérből készült kortizoléték'. című bejegyzést >>ide kattintva<< olvashatja.

Szólj hozzá!

Címkék: anyagcsere kortizol alulműködés mellékvese mellékvese fáradtság laborvizsgálatok mellékvese alulműködés kortizol nyálminta

Óda a TSH-hoz

2013.08.14. 14:23 crepe

A TSH értékeléséről szóló bejegyzést új oldalon olvashatja, melyet >>ide kattintva<< érhet el.

Szólj hozzá!

Címkék: alulműködés tsh

MTHFR génmutációk

2013.08.11. 17:25 crepe

A blog új helyre költözik.

Az mthf génmutációkról >>ide kattintva<< olvashat.

Szólj hozzá!

Címkék: anyagcsere MTHFR

10 dolog, amivel megelőzhetjük a pajzsmirigy betegségek kialakulását I.

2013.04.29. 13:23 crepe

A blog elköltözik a Házipatika.com oldalára!

A keresett bejegyzést >>ide kattintva<< olvashatja.

Szólj hozzá!

Címkék: anyagcsere pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy alulműködés hashimoto autoimmun pajzsmirigy

Pajzsmirigy laborértékek értelmezése

2013.02.02. 21:42 crepe

Kedves Olvasó!

A blogbejegyzéseket folyamatosan attöltöm az új szolgáltatóhoz, a Házipatika.com oldalára!

A bejegyzést erre a linkre kattintva ovashatja el.

Szólj hozzá!

Címkék: t3 anyagcsere pajzsmirigy alulműködés mellékvese fáradtság tsh rt3 pajzsmirigy alulműködés laborvizsgálatok mellékvese alulműködés ft3 hashimoto autoimmun pajzsmirigy

Re: mellékutak, vakvágányok - válasz azéndiétám.hu cikkére

2013.01.25. 23:25 crepe

Ahogy azt az előző bejegyzésben már érintőlegesen említettem, számtalan oldal van, ami az IR másfajta gyógyításának kutatásával, vizsgálatával foglalkozik.
Mégis az a bizonyos IR és PCOS kezelése gyógyszer nélkül c. cikk volt az, ami "kiverte a biztosítékot" a bejegyzés cáfolatát megfogalmazóknál.
De miért is?

A bevezetőben több soron keresztül fejtegetik, hogy ezen blog szerzője a névtelenség jótékony homályába húzódik és mennyire áltudományos állításokat ad közre.

Vegyük ezeket sorra!

Szólj hozzá!

Címkék: anyagcsere pcos inzulinrezisztencia IR hashimoto autoimmun pajzsmirigy

Re: IR és PCOS kezelése gyógyszer nélkül

2013.01.23. 00:00 crepe

Bizonyos körökben kisebb felháborodást keltett az a cikk, amely arról szól, hogy miért nem a szénhidrátszámolgatós diéta a legmegfelelőbb az IR kezelésére és hogy mik lehetnek a hatátékonyabb alternatívák.

A bejegyzés általánosságban beszél, konkrétan nem szólít meg senkit, mégis egyesek úgy gondolták, hogy nekik bizony erre reagálni kell!
Az IR alternatív - alternatív szó alatt nem az orovosok által ajánlott klasszikus cukorbeteg diéta - gyógyításával számos oldal foglalkozik. Vajon mi annak az oka, hogy konkrétan ennek a blognak az írására ugrottak rá?
Nem hiszem, hogy mindezt kizárólag a betegek iránt érzett elkötelezettség miatt tették volna...bárki aki ezt gondolja, már elnézést, de végtelenül naív :)

Mindenképpen hangsúlyozni szeretném, hogy a bejegyzések fő célja nem az, hogy az olvasókat öndiagnosztizálásra és kezelésre buzdítsa, továbbá nem is a győzködés.
A blog fő profilja, sokkal inkább a szélesebb látókörű tájékoztatás, hogy abban az esetben, mikor "megáll a tudomány" és sem a pontosan betartott diéta, sem a 3.-4. féle gyógyszer nem használ, akkor nem az a megoldás, hogy letörten lehuppanunk a karosszékbe és beletörődve tudomásul vesszük, hogy nem fogyunk és nem gyógyulunk, mert "az orvos azt mondta, hogy csak egy módja van a gyógyulásnak" - és ez a megállapítás vonatkozik arra az általános (félrevezető) állításra is, amely szerint az IR nem gyógyítható; hogyne lenne az - számos orvosi tanulmány bebizonyította - erről egy következő bejegyzésben.
Mindig vannak újab és újabb, működő lehetőségek. És nem biztos, hogy ezek olyanok, amikkel az orvosok kisebb vagy nagyobb része valamilyen oknál fogva nem ért egyet ill. elutasítja.

A fent említett bejegyzésre született egy cáfolat is, amelynek főbb állításaira egy következő bejegyzésben fogok reagálni.
Annyit előrebocsátanék, hogy olyan embereket voltak a segítségemre a válasz megírásában, akik a blogtól függetlenek és nagy tapasztalattal rendelkeznek a cukorbetegség és annak kialakulása terén.

Közülük az egyik Holly Shaltz.

2008-ban inzulinfüggő cukorbetegséget diagnosztizáltak nála.
A diagnózist megelőzően már 10 éve küzdött olyan panaszokkal, amiből következtetni lehetett, hogy a cukorbetegség irányába halad, de az orvosok sosem vették komolyan, mondván nem történt hirtelen, nagyarányú súlyvesztés.
Történetét és tapasztalatait osztja meg a vele készített beszélgetésben, amely még az én diétám cikke előtt készült. Az írást ajánlom mindazoknak, akik igazán törődnek az egészségükkel és nem akarnak feltétlenül gyógyszert szedni.

>>>>>>>>>>>>>>>>

Szólj hozzá!

Címkék: t3 anyagcsere kortizol pcos inzulinrezisztencia alulműködés mellékvese fáradtság pajzsmirigy alulműködés mellékvese alulműködés IR

Remény a Hashimotos betegek számára - Anatabine I.

2013.01.14. 13:18 crepe

Izgalmas, új kutatási eredmények olvashatóak a Stop The Thyroid Madness c. blog legfrissebb bejegyzésében.

Olyan új hatóanyag tesztelése zárult meglehetősen pozitív eredménnyel, amely a szervezetben a gyulladásos folyamatokat szünteti meg.
A hashimoto autoimmun pajzsmirigy betegség is egy gyulladásos folyamat, amely az emelkedett ATPO és/vagy ATG laborokban mutatkozik meg. Az anatabine nevű hatóanyag ezeket az antitesteket is hatékonyan csökkentette.

A teljes cikk következik, az eredeti változat itt olvasható.

A Star Scientific Inc./Rock Creek Pharmaceuticals által, emberek bevonásával végzett tanulmány eredményét január 7.-én adták közre, melyben az anatabine nevű készítmény eredményes használatáról számoltak be.

2 komment

Címkék: pajzsmirigy omega3 hashimoto autoimmun pajzsmirigy gyuuladás

IR és PCOS kezelése gyógyszer nélkül

2012.12.15. 00:03 crepe

Az utóbbi pár évben széles körben ismertté vált az inzulin rezisztencia és az ezzel szorosan összefüggő PCOS. Erre a két állapotra vonatkozó megállapításokat illetve összefüggéseket itt olvashatja el.

Fontos aláhúzni, hogy egyik esetben sem betegségről van szó, hanem olyan állapotról, mely megfelelő étrenddel és életmóddal karbantartható.

A túlsúllyal, pattanásos bőrrel, rendszertelen menstruációval küzdő hölgyek tüneteit elsősorban a PCOS és/vagy az IR okozza.
A PCOS szinte kivétel nélkül együtt jár az inzulinrezisztenciával, azonban vannak olyan esetek, ahol csak az IR állapítható meg.

Az orvostudomány álláspontja szerint az emelkedett inzulinszinttel járó állapot leghatékonyabb kezelése az ún. hármas módszer, amelynek alapillérei a rendszeres testedzés, a cukorbeteg diéta és szükség esetén a metformin nevű gyógyszer.

Vegyük sorra az egyes elemek miértjét és hatását.

11 komment

Címkék: tesztoszteron vitamin anyagcsere kálium pcos vashiány inzulinrezisztencia mellékvese IR